Selamlar herkese,
Haftasonunuz umarım iyi geçiyordur.
Uzundur gida ile ilgili paylaşımda bulunmak istiyordum fakat olmadı bir türlü.
Gıda hepimiz için çok önemli bir konu. Sağlıklı ve yararlı beslenmek önemli ve hepimizin hakkı. Fakat ne yazık ki ülkemizde çok yanlış bilgiler veriliyor. Öncelikle konunun uzmanı olmayan insanlara güvenmeyin!Bir kardiyolog yada cerrah hangi besinleri tüketmemiz gerektiğini söyleyebilir fakat bunu teknolojisini bilmeden üretimine yorum yapamaz!Süt Ürünleri hakkında Ege Üniversitesi'nde yüksek lisans yapmış bir mühendis olarak söylüyorum bunu.Ben kalp yada beyin hastalıkları hakkında nasil ahkam kesmiyorsam onlarda bir zahmet kesmesine.
Öncelikle süt dünyadaki en yararlı besinlerden.Kimi insanlarda alerjisi olabilir bu dünyada bilinen bir olgu.Laktoz intoleransi olarak bilinen sütün şekeri laktoza alerjiden meydana gelir.Belli yöntemlerle bunun önüne geçilebiliniyor.İstenirse bunla ilgili yazı hazirlayabilirim:)
Süt ile ilgili en büyük spekülasyon hazır sütlerin zararlı olduğudur.Her hazır süt zararlı değildir!Özel teknoloji ile besin değeri korunarak raf ömrünün uzatılmasının yani sıra içindeki mikropları temizleme isleminin uygulanmasıdır. Siz evde 135 santigrat dereceye 1sn ulaşıp 1 saniye sonra 4 santigrat dereceye indirebiliyosaniz sorun yok.☺Fakat süt 100.6 derecede kaynar 75 dereceden sonra içerisindeki protein yapısı bozulur, C ve B vitamin etkinliği azalır,süt şekeri yanar kanser yapıcı maddelere dönüşür. Evde süt kaynatmayin bu yüzden!
Eğer bilinen gerçekten sağlıklı hayvandan alınmış antibiyotik vurulmamiş ise çiğ süt alabilirsiniz.Ama 75 dereceyi geçmeden 20-30dk kaynatmak şartı ile.Yoksa şu için daha iyi.
Ülkemizde özellikle kırsal yerlerde sütten kaynaklı hastalıklar çok ama çok fazla.Bu hastalıklardan bazıları ölümcül bazıları ise ömür boyu süren hastalıklar sınıfında.
Bu yüzden güvendiğiniz markaların setlerini tercih edin .Süt ve ürünleri zararlı idarelerine aldanmayın.
Sağlıklı günler dilerim☺
Haftasonunuz umarım iyi geçiyordur.
Uzundur gida ile ilgili paylaşımda bulunmak istiyordum fakat olmadı bir türlü.
Gıda hepimiz için çok önemli bir konu. Sağlıklı ve yararlı beslenmek önemli ve hepimizin hakkı. Fakat ne yazık ki ülkemizde çok yanlış bilgiler veriliyor. Öncelikle konunun uzmanı olmayan insanlara güvenmeyin!Bir kardiyolog yada cerrah hangi besinleri tüketmemiz gerektiğini söyleyebilir fakat bunu teknolojisini bilmeden üretimine yorum yapamaz!Süt Ürünleri hakkında Ege Üniversitesi'nde yüksek lisans yapmış bir mühendis olarak söylüyorum bunu.Ben kalp yada beyin hastalıkları hakkında nasil ahkam kesmiyorsam onlarda bir zahmet kesmesine.
Öncelikle süt dünyadaki en yararlı besinlerden.Kimi insanlarda alerjisi olabilir bu dünyada bilinen bir olgu.Laktoz intoleransi olarak bilinen sütün şekeri laktoza alerjiden meydana gelir.Belli yöntemlerle bunun önüne geçilebiliniyor.İstenirse bunla ilgili yazı hazirlayabilirim:)
Süt ile ilgili en büyük spekülasyon hazır sütlerin zararlı olduğudur.Her hazır süt zararlı değildir!Özel teknoloji ile besin değeri korunarak raf ömrünün uzatılmasının yani sıra içindeki mikropları temizleme isleminin uygulanmasıdır. Siz evde 135 santigrat dereceye 1sn ulaşıp 1 saniye sonra 4 santigrat dereceye indirebiliyosaniz sorun yok.☺Fakat süt 100.6 derecede kaynar 75 dereceden sonra içerisindeki protein yapısı bozulur, C ve B vitamin etkinliği azalır,süt şekeri yanar kanser yapıcı maddelere dönüşür. Evde süt kaynatmayin bu yüzden!
Eğer bilinen gerçekten sağlıklı hayvandan alınmış antibiyotik vurulmamiş ise çiğ süt alabilirsiniz.Ama 75 dereceyi geçmeden 20-30dk kaynatmak şartı ile.Yoksa şu için daha iyi.
Ülkemizde özellikle kırsal yerlerde sütten kaynaklı hastalıklar çok ama çok fazla.Bu hastalıklardan bazıları ölümcül bazıları ise ömür boyu süren hastalıklar sınıfında.
Bu yüzden güvendiğiniz markaların setlerini tercih edin .Süt ve ürünleri zararlı idarelerine aldanmayın.
Sağlıklı günler dilerim☺
Yorumlar
Yorum Gönder